Новини Захід Холод

Що краще купити морозильну шафу чи морозильну камеру?

Що краще купити морозильну шафу чи морозильну камеру?
Усі знають, що продукти харчування краще зберігати за низької температури. Тоді сповільнюється розвиток мікроорганізмів і продукти довго не зіпсуються. Якщо заморозити м'ясо, рибу або птицю, за їх збереження можна не турбуватися кілька місяців. Ось чому пристрої для заморожування продукції потрібні і в побуті, і на виробництві.


Морозильна техніка виробляється у різних варіантах. З них найбільш популярні дві - шафа або скриня. Вони мають подібну форму, відрізняючись лише орієнтацією у просторі. Так шафу, витягнуту по вертикалі, зручно використовувати у місцях, де недостатньо робочої площі. У той же час горизонтально орієнтована скриня підійде для просторого складу або великого сховища.


Вертикальні морозильники оснащуються полицями для розміщення товару. Дверцята їх бувають як глухими, так і доповненими оглядовим склом.

Ларі для заморожування комплектуються кошиками, щоб укласти продукти компактно, використовуючи весь корисний об'єм. Користувачі високо оцінили їхню ефективність, адже часто вони вміщують більше, ніж така ж за розміром шафа-морозильник. Їхні кришки також виготовляють і суцільними, і прозорими.

Пристрої зі світлопропускними вставками часто застосовують як для зберігання, але й показу різноманітних харчових виробів. При цьому їх встановлюють над підсобних приміщеннях, а залах для покупців.


Важлива характеристика морозильного обладнання – клас енергоспоживання від А до G. Чим він вищий, тим економічніша витрата електроенергії за тієї ж холодопродуктивності. Слід зазначити, що не варто розраховувати на мінімум енерговитрат. Наприклад, у сучасній техніці з автоматичним розморожуванням за системою no frost, витрати електрики будуть значнішими, але підвищується і зручність експлуатації.


Низькотемпературне обладнання необхідне не тільки для утримання, а й для швидкісного охолодження м'яса, овочів, ягід та іншого. Тоді температурний режим у ньому має бути на рівні -24 оС і нижче або близько -20 град. Якщо холод розподіляється примусовим методом - за допомогою вентиляторів.

Прискорене заморожування вкрай позитивно діє смакові якості продукції після відтайки. При швидкому процесі кристали льоду не пошкоджують клітини, тому структура їжі згодом зберігається незмінною. Для цього і розроблені апарати шокової заморозки.

Детальніше про наш асортимент :
Однодверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na1dveri
Двохдверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na2dveri
Морозильні камери - https://zahidholod.com.ua/morozkameru
Наш телефон +380 67 7077073

Центральний склад - у місті Львів. 
Представництва - Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Мукачево.