Новини Захід Холод

Технологія шокової заморозки - поради від Захід Холод

Технологія шокової заморозки - поради від Захід Холод
Влаштування камери шокового заморожування
Камера швидкого заморожування – це теплоізольована герметична коробка, що має розстібні двері, обладнана конденсатором, що охолоджує повітря, компресором, шок-фростером і електронним керуючим щитом. Для виготовлення камери використовують ППУ панелі, всередині покриті сталевими листами, а зовні пластиком. Це забезпечує повну ізольованість та захист від будь-яких приток тепла.

Для підлоги використається міцний матеріал, який також покривають нержавіючою сталлю. Процедура заморозки відбувається з використанням пересувних візків, що допомагають розташувати продукти на полицях певної висоти (камера також може мати потрібні стелажі). Щоб запобігти випадковим пошкодженням і ударам, всередині встановлені відбійники з металу.

Технічний пристрій
Основні елементи влаштування апаратів шокового заморожування:

  • компресор, який застосовується для швидкого заморожування може працювати при температурі -40°С;
  • виносний охолоджувальний повітряний конденсатор (щоб відводити випари, працює дренажна система);
  • електронний керуючий щит для контролю процесу заморожування (окремі камери обладнані портативним пультом);
  • шок-фростер - в нього потрапляє тепле повітря, що віддається продуктом, що заморожується;
  • стінки, які виготовлені із 3 шарів сендвіч-панелей (товщина в межах 80-120 мм);
  • підлога складається з 4 шарів сендвіч-панелей;
  • для внутрішньої обшивки використовується нержавіюча сталь (харчова);
  • для зовнішньої обшивки застосовують оцинковану сталь, покриту полімером;
  • розстібні двері, що мають ущільнювальний контур і товщину в межах 80-120 мм;
  • компресорно-конденсаторний прилад - виносний пристрій, який можна поставити біля камери або на великій відстані від неї;
  • панель керування, що має кольоровий дисплей (стійкий до впливу вологи). Пульт дозволяє створити до 30 персональних програм роботи пристрою. Також на ньому можна налаштувати самодіагностику поломок;
  • датчик-щуп, що дозволяє стежити за процесами охолодження продукту та його заморозки;
  • виконаний з нержавіючої сталі візок під гастроємності та листи.
Окрім цього можуть використовуватися тунельні 2D-камери – такі системи збирають у такий спосіб, щоб камера мала відразу 2 двері. Через одну у такому разі виконується завантаження продукту, а через іншу – його вивантаження після закінчення процесу заморожування.