Новини Захід Холод

Метод шокового заморожування – основні переваги.

Створення техніки холоду значно полегшило проблему збереження їжі про запас. До цього використовували натуральний сніг, що доступно не цілий рік, а тому малоефективно. У ході були і всілякі методи консервації. Наприклад, м'ясо та рибу коптили, фрукти зав'ялювали та підсушували, овочі маринували. На жаль, термін придатності консервованих продуктів не надто довгий. І лише зберігання за низьких температур може гарантувати довготривалу свіжість їжі.


Сьогодні всі сфери господарства, пов'язані із їстівною продукцією, забезпечені холодильним обладнанням. Харчові вироби охолоджують або заморожують, при цьому для тривалого утримання лише заморожені. Що швидше процес зниження температури, то більше шансів зафіксувати початкову текстуру делікатесного паштету чи овочевого рагу. У цьому випадку кристали льоду, що ростуть, не пошкодять клітинну мембрану, тому смак швидкозамороженої їжі не зміниться. Ось для цього і служать камери шокової заморозки.


Коли шок на користь або переваги шокофростерів:


  • що швидкість відбору теплоти, тим менше хвилин чи годин на це витрачається;
будь-які продукти можна так обробити – птицю та м'ясо, гриби та ягоди та ін;
  • шокозаморозка не зіпсує навіть делікатну структуру зелені та іншої рослинної продукції;
при непошкодженій цілісності тканин зберігаються смакові якості та інші характеристики страв і страв;
  • вітаміни не руйнуються, як це буває при термообробці;
  • втрат рідини також немає, тому маса продовольства не знижується, тоді як норми усушки при уповільненому зниженні t становлять до 20%.


Переваги шокофорстерів є очевидними. При прискореному заморожуванні перспективи збереження продуктів набагато краще. При цьому їхній смак, аромат, консистенція залишаться незмінними. Камери-шокофростери виграють за всіма статтями, крім вартості. Все ж таки саме за ними майбутнє громадського харчування.


Обладнання прискореного охолодження успішно застосовується на м'ясокомбінатах та у виробництві риби. Воно необхідне на холодокомбінатах та у забійних цехах. Такі апарати потрібні на хлібозаводах та кондитерських підприємствах.

Співробітники харчових фабрик також порадіють подібним пристроям. З їхньою допомогою можна без проблем створити запас готових страв, які перед вживанням достатньо лише підігріти. Таким чином, шафи-шокофростери виводять централізоване виробництво готових страв на новий рівень. Технологічний ланцюжок спрощений і включає тільки приготування, надшвидке охолодження, зберігання в морозильнику, при необхідності перевезення в рефрижераторі, розігрів та подачу. За таких умов смак делікатесів та десертів збережений по максимуму.


Ймовірно, за таких плюсів шокова заморозка здатна витіснити повільні способи охолодження в усіх галузях, що стосуються продовольчого забезпечення населення. Замовте у нас такі пристрої. Вони у найширшому асортименті є складі підприємства.

Детальніше про наш асортимент :
Однодверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na1dveri
Двохдверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na2dveri
Морозильні камери - https://zahidholod.com.ua/morozkameru
Наш телефон +380 67 7077073

Центральний склад - у місті Львів. 
Представництва - Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Мукачево.