Новини Захід Холод

Як вибрати холодильне обладнання. Поради професіонала

Як вибрати холодильне обладнання. Поради професіонала
1. Принципова відмінність побутового та професійного холодильного обладнання.
Основна відмінність побутового холодильного обладнання від професійного – асортимент. Якщо асортимент побутового обладнання обмежується тільки холодильниками, морозильними камерами, побутовими льодогенераторами та системами кондиціювання повітря, то професійний - набагато ширший у функціональному плані: холодильні шафи та холодильні вітрини, морозильні ларі, спеціалізовані охолоджувані столи, столи для столів апарати шокової заморозки, барні холодильники, холодильні камери та супутнє обладнання: моноблоки та спліт-системи, салат-бари, винні шафи, професійні системи виробництва льоду різних видів та розмірів та інше.

З іншого боку, у побутовому обладнанні ширший спектр моделей в одній функціональній лінійці, що відрізняються зовнішнім виглядом, окремими не ключовими характеристиками та комплектацією.

Ще одна відмінність професійного обладнання: у вузькій спеціалізації.
Наприклад асортимент холодильних шаф включає низькотемпературні і середньотемпературні шафи, шафи з можливістю витримувати 0 С, холодильні шафи зі статичним і динамічним охолодженням, обладнання інтенсивного охолодження і шокової заморозки.

І, звичайно, професійна техніка має суттєво вищий ресурс, порівняно з побутовим обладнанням: це і петлі дверей, і холодильні агрегати та матеріали корпусу та ізоляції. Професійне обладнання розробляється спеціально для тривалої експлуатації при високих навантаженнях. Конструктивно, професійне обладнання, як правило, зручніше для проведення регламентних сервісних та ремонтних робіт.

2. Принципові відмінності холодильної шафи та камери.
Насамперед холодильна шафа є обладнанням, готовим до використання після упаковки, призначеним для зберігання порівняно невеликої кількості продукції. Холодильна камера збирається за місцем встановлення з готових модулів та панелей. Природно, обсяг холодильної камери також може бути значно більшим навіть найбільшої холодильної шафи.
За допомогою камери можна вирішити завдання організації місця для охолодження та зберігання у приміщенні будь-якої конфігурації. Залежно від поставлених завдань для камери може бути обрана максимально підходяща холодильна машина (спліт-система або моноблок) необхідної потужності.

3. Хладагент та компресор – основні вимоги.
Основна споживча вимога, яку висувають сьогодні до холодоагенту, – це його екологічність. Хладагенти R134a і R404a, що використовуються в сучасному холодильному обладнанні, є озонобезпечними. Вибір холодоагенту здійснюється виробником для забезпечення необхідної продуктивності холодильної системи та з урахуванням конструкторських особливостей обладнання.

Основні вимоги до компресора:
- Невисокі показники шуму. В умовах професійної кухні, перенасиченої різноманітними механізмами та обладнання, дотримання екологічних норм за рівнем шуму стає одним із основних завдань, що стоїть перед технологом-розробником.
- Ефективна потужність, яка повинна забезпечувати постійну роботу холодильного обладнання в необхідному режимі.
- надійність

4. Середньотемпературне та низькотемпературне обладнання.
Середньотемпературне обладнання (холодильні шафи, вітрини, скрині) призначені для короткочасного зберігання охолодженої продукції. Довго у середньотемпературних шафах можна зберігати герметично упаковану продукцію з довгим терміном зберігання, що відповідає температурному режиму: напої, бакалію, кондитерські вироби. Як правило, обладнання цього виду здатне підтримувати температурний режим у межах від 0 до 10 С. Зустрічаються різні робочі температурні діапазони обладнання: від 2 до 8 С, від 3 до 7 С, від 0 до 8 С і т.д.

Низькотемпературне обладнання використовується для зберігання заморожених продуктів, напівфабрикатів, овочів та фруктів, морозива. Діапазон температур низькотемпературного обладнання, що підтримуються: від 0 до -18 С.

Існує кілька перехідних та комбінованих типів обладнання:
- комбіновані холодильні шафи, здатні підтримувати в різних камерах та середньотемпературний та низькотемпературний режими.
- холодильне обладнання з перехідним режимом, наприклад, від -5 до +5 С. У таких холодильних шафах ідеально зберігати свіжі продукти, що потребують температури зберігання близько 0: свіжі овочі, рибу, м'ясо.
- винні шафи зі статичним охолодженням, які пропонують різному рівні власний температурний режим для різних видів вин.

5. Фактори, що впливають на вибір розміру та кількості холодильних шаф та камер.
Основні фактори, які беруться до уваги при виборі холодильного обладнання – це розмір наявного приміщення та підходів до нього (дверний проріз, наявність та розміри ліфта тощо) та періодичність завезення продуктів, призначених для зберігання у обладнанні, що вибирається.
Так, наприклад, у невеликому складському приміщенні при кухні але набагато частіше вони створюються для застосування на виробництві або у великому сховищі.

Наші спеціалісти застосовують індивідуальний підхід до клієнтів. Кожному запропонують ряд агрегатів холоду в тому чи іншому виконанні, а також не єдиний спосіб компонування апаратури, щоб вибрати найкращий.


Як розмістити продукти всередині:


Щоб не забруднити їжу та зберегти зовні непошкодженою, її герметично пакують. Як упаковка відмінно підходить поліетиленова плівка, фольга, вакуумні пакети та інше.

На підлозі слід встановити решітчасту підкладку, щоб забезпечити повітряний прошарок під продукцією. З цією ж метою залишають відстань до стін – 5 – 10 см, а також від верху вмісту до стелі має бути не менше 70 см. В результаті обдування холодним повітрям буде рівномірним і з усіх боків.


У нашій компанії ви можете замовити камери-холодильники та морозильники потрібного об'єму для магазину, виробництва чи заміського котеджу. До ваших послуг і типові вироби та апаратура, розроблена на замовлення. При необхідності виконаємо монтажні роботи та пуско-налагодження техніки.

Детальніше про наш асортимент :
Однодверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na1dveri
Двохдверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na2dveri
Морозильні камери - https://zahidholod.com.ua/morozkameru
Наш телефон +380 67 7077073

Центральний склад - у місті Львів. 
Представництва - Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Мукачево.