Новини Захід Холод

Що краще купити морозильну шафу чи морозильну камеру?

Усі знають, що продукти харчування краще зберігати за низької температури. Тоді сповільнюється розвиток мікроорганізмів і продукти довго не зіпсуються. Якщо заморозити м'ясо, рибу або птицю, за їх збереження можна не турбуватися кілька місяців. Ось чому пристрої для заморожування продукції потрібні і в побуті, і на виробництві.


Морозильна техніка виробляється у різних варіантах. З них найбільш популярні дві - шафа або скриня. Вони мають подібну форму, відрізняючись лише орієнтацією у просторі. Так шафу, витягнуту по вертикалі, зручно використовувати у місцях, де недостатньо робочої площі. У той же час горизонтально орієнтована скриня підійде для просторого складу або великого сховища.


Вертикальні морозильники оснащуються полицями для розміщення товару. Дверцята їх бувають як глухими, так і доповненими оглядовим склом.

Ларі для заморожування комплектуються кошиками, щоб укласти продукти компактно, використовуючи весь корисний об'єм. Користувачі високо оцінили їхню ефективність, адже часто вони вміщують більше, ніж така ж за розміром шафа-морозильник. Їхні кришки також виготовляють і суцільними, і прозорими.

Пристрої зі світлопропускними вставками часто застосовують як для зберігання, але й показу різноманітних харчових виробів. При цьому їх встановлюють над підсобних приміщеннях, а залах для покупців.


Важлива характеристика морозильного обладнання – клас енергоспоживання від А до G. Чим він вищий, тим економічніша витрата електроенергії за тієї ж холодопродуктивності. Слід зазначити, що не варто розраховувати на мінімум енерговитрат. Наприклад, у сучасній техніці з автоматичним розморожуванням за системою no frost, витрати електрики будуть значнішими, але підвищується і зручність експлуатації.


Низькотемпературне обладнання необхідне не тільки для утримання, а й для швидкісного охолодження м'яса, овочів, ягід та іншого. Тоді температурний режим у ньому має бути на рівні -24 оС і нижче або близько -20 град. Якщо холод розподіляється примусовим методом - за допомогою вентиляторів.

Прискорене заморожування вкрай позитивно діє смакові якості продукції після відтайки. При швидкому процесі кристали льоду не пошкоджують клітини, тому структура їжі згодом зберігається незмінною. Для цього і розроблені апарати шокової заморозки.

Детальніше про наш асортимент :
Однодверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na1dveri
Двохдверні холодильні вітрини - https://zahidholod.com.ua/na2dveri
Морозильні камери - https://zahidholod.com.ua/morozkameru
Наш телефон +380 67 7077073

Центральний склад - у місті Львів. 
Представництва - Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Мукачево.

2022-09-18 10:56