Холодильне обладнання - холодильні вітрини (шафи) та морозильні камери для піцерії
Італійський відкритий пиріг тріумфально йде по світу, в будь-якій країні задовольняючи потребу любителів швидко і смачно перекусити. З одного боку, це ситна та недорога страва, нескладна у приготуванні. У той же час його комплексний склад забезпечує харчову цінність, еквівалентну середній якості обіду. Насправді, тут є овочі та вітамінна зелень, м'ясо та молочні продукти (сир), а також основа з тіста, тобто не що інше як хліб. Ось тільки ніхто не зможе приготувати трапезу із трьох змін за той час, що печуть навіть дуже велику піцу.
Ця їжа така популярна, що в рідкісному закладі громадського харчування її немає в меню. Любителі багатої кухні Італії завжди знайдуться, тому зі збутом проблем не передбачається. Ось чому охочі розвиватися у ресторанному бізнесі часто починають із відкриття піцерії. У цій справі витрати на організацію провадження щодо невисокі, тоді як окупність досить високому рівні.
Розробляючи бізнес-ідею, виберіть формат закладу. Без сумніву, чим він скромніший, тим менший стартовий капітал знадобиться. Прийнято вважати, що є три варіанти:
кафе-міні - працює лише на прийом замовлень на доставку; робоча площа дорівнює приблизно 50 м2;
кафе-піцерія середньої руки - на 4 - 5 десятків посадкових місць, для чого потрібно 100 квадратів;
піцерія-ресторан – розміром понад 150 м2 – на 60 і більше їдків.
Визначившись із величиною підприємства, можна скласти перелік технологічного устаткування. Безумовно, чим більший бізнес ви хочете побудувати, тим більше його буде потрібно.
Мінімум робочої техніки включає:
ряд холодильників, щоб розкласти запаси продуктів та для зберігання напівфабрикатів;
будову шокового заморожування;
ванни для миття овочів, фруктів та зелені;
робочі столи та інші поверхні;
пристосування для виготовлення тіста – тістоміс, мукопросіювач, тістоділителі-округлювачі, апарат для розкочування сировини;
пристрої для підготовки топінгів - сиротерка, овочерізка, куттер, слайсер та ін;
холодильний стіл для топінгування (складання) піци – гібрид горизонтальної поверхні, шафи та вітрини для гастроємностей з начинками, щоб все необхідне для готування було під рукою;
теплове обладнання – піч того чи іншого виду, плита, теплова вітрина (для викладання готових виробів).
Це не точний, а дуже приблизний реєстр обладнання. Він підлягає корекції та підганяється під реалії вашої підприємницької ідеї. На етапі вибору будь-якого роду техніки варто заручитися сприянням фахівців. Завжди добре отримати консультацію тих, хто знає ринок людей, щоб використовувати їх поради в практичних цілях. У цьому готові допомогти менеджери компанії. Їхній досвід та знання гарантують успіх вашому починанню.
Використовуючи досвід та знання наших співробітників, ви оснастите заклад будь-якого рівня за вищим розрядом. Все, що вам потрібно, є на складах фірми, у тому числі столи-холодильники вітчизняного та імпортного виробництва. Замовлення виконуються оперативно та точно у строк. Ви переконаєтеся, з нами зручно та вигідно співпрацювати!