Холодильні вітрини для ресторанів та кафе від Захід Холод
У закладах громадського харчування холодильні вітрини використовуються на барах для охолодження та зберігання алкогольних та безалкогольних напоїв. Крім того, вони можуть використовуватись і для продуктів харчування, щоб гості змогли побачити продукцію та оцінити її. Це дуже зручно, оскільки допускає зонування та забезпечення необхідного товарного сусідства, а також належні умови зберігання. Без даного типу обладнання неможливо займатися подібним бізнесом, забезпечити гостей прохолодними напоями влітку, свіжою випічкою та кондитерськими виробами, іншими продуктами: отже, варто очікувати на збитки.
Які вітрини використовуються Сьогодні на ринку представлено безліч моделей, які відповідають повною мірою всім вимогам замовників, у тому числі фінансовим можливостям. Залежно від типів продукту, особливостей інтер'єру та типу закладу, можливе використання таких вітринних холодильників:
Настільні. Дуже зручні та компактні, в них можуть зберігатися і прохолодні напої та кондитерські вироби. Можливе зберігання та представлення гостям різних салатів та закусок. Відносно недорогий варіант. Підлога. Вони вимагають більше електроенергії, але вміщують набагато більше продукції. Кондитерські. Сама назва говорить про те, навіщо їх застосовують. Відмінно підходять для кав'ярень, кафе. Можуть використовуватися і в ресторанах для готових виробів, якщо немає кондитера на місці. Морозильні. Вони можуть зберігатися напівфабрикати на винос, морозиво та інша продукція, котрій необхідна негативна температура. Крім того, самі вітрини можна поділити на відкриті та закриті. Відкриті найкраще використовувати в бістро, де відвідувачі беруть товар, що сподобався, і оплачують на касі. Отже, вітрини виконують як функцію зберігання, а й уявлення продукції клієнтам.
Особливості обладнання Як зазначалося раніше, є кілька типів вітрин, які використовують заклади громадського харчування. Однак, є характерні особливості для ряду обладнання:
Підтримує задану температуру для різних продуктів. Деякі вітрини можуть мати кілька камер, у яких температура буде відрізнятися, залежно від умов зберігання та технологічних особливостей. Різні розміри. Це дозволяє власникам обладнати заклад такою кількістю обладнання, яке повною мірою забезпечить потреби та попит. Розрізняють виносні та вбудовані агрегати в обладнанні, залежно від типу холодозабезпечення. Найпрактичніше використовувати вітрини з вбудованими компресорами. Однак у виносних систем є переваги у вигляді відсутності шуму, виведення тепла назовні та пристойний об'єм. Конструктивні особливості приміщень впливають на вибір обладнання. Так є пристінні, острівні, кутові або змішані конструкції вітрин. Крім того, є горизонтальні та вертикальні, закриті та відкриті типи. Таким чином, покупець зможе придбати саме той тип обладнання, який відповідає його фінансовим можливостям, особливостям інтер'єру та типу закладу.